Intermezzo

30 maart 2012

Meer informatie

Archief

Flamenco Biënnale 2011

Lees verder

Flamenco Biënnale 2008

Lees verder

Flamenco Biënnale 2006

Lees verder

Flamenco Biënnale 2008

Amsterdam, Rotterdam en Utrecht 26 oktober - 2 november

De tweede editie van dit grootschalige muziek- en dansevenement vindt plaats van 26 oktober t/m 2 november in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Een week lang flamenco met grote sterren en jong talent, die de voorhoede van de flamenco vormen in Spanje en Nederland. Traditie en experiment ontmoeten elkaar verrassend in spraakmakende voorstellingen waarin de grenzen worden afgetast door een nieuwe lichting flamencomakers. De Flamencobiënnale Nederland is flamenco in kruisbestuiving met jazz, hedendaagse dans en muziek en andere muzikale werelden. Met de I Flamencobiënnale Nederland werd in 2006 een klinkend startschot gegeven voor een flamencofestivaltraditie in Nederland. De 2008 editie wordt weer een baanbrekend feest van flamenco in al haar verschijningsvormen. De spannendste ontwikkelingen in de Flamenco in Nederland in een nu al internationaal toonaangevend tweejaarlijks flamencofestival.

Met dansvoorstellingen, concerten, lezingen door Spaanse en Nederlandse musicologen, flamencofilms, workshops, masterclasses, exposities en afterparties. Voor de kleintjes zijn er speciale kinderflamenco-voorstellingen.